Porzeczki nie należą do najpopularniejszych owoców, a szkoda, bowiem powodów, aby znalazły się one w naszej diecie jest wystarczająco dużo. Nie są to przeciętne owoce, zarówno pod względem odżywczym, jak i zdrowotnym
Zimowa fizjologia człowieka zaprogramowana jest na generowanie tłuszczu, aby zabezpieczyć organizm przed chłodem. Natura pomyślała o ludziach pierwotnych, a co z nami, którzy mamy problem ze zbyt dużą ilością kalorii w diecie? Więc jak nie przytyć
Zimowa fizjologia człowieka zaprogramowana jest na generowanie tłuszczu, aby zabezpieczyć organizm przed chłodem. Natura pomyślała o ludziach pierwotnych, a co z nami, którzy mamy problem ze zbyt dużą ilością kalorii w diecie? Więc jak nie przytyć
Owoce dzikiej róży zawierają rekordowe ilości witaminy C, nawet więcej niż cytrusy, dlatego są nieocenione w zwalczaniu przeziębienia. Wytwarza się z nich lecznicze nalewki, herbaty i sok
Acerola to naturalne źródło witaminy C. Zawiera jej dużo więcej niż cytryna. Co ciekawe, w smaku nie jest kwaśna
Naukowcy z Izraela są zdania, że codzienne jedzenie grejpfrutów, pomarańczy czy mandarynek może zmniejszać ryzyko chorób serca i układu krążenia oraz cukrzycy typu 2
Naukowcy ze Stanów Zjednoczonych dowiedli, że witamina C jest niezbędna do prawidłowego rozwoju płodu