* 20 g makaronu sojowego * 3 łyżki oleju roślinnego * 3 posiekane ząbki czosnku * 300 g mielonego mięsa kurczaka * 1/4 drobno posiekanej kapusty * 1 pokrojona w cienkie paseczki marchew * 2 drobno posiekane dymki * 1/2 łyżeczki
mieso 1,5kg.(obojetnie najlepiej karczek wiep. lub łopatka) 4 papryki-2czerwona,1zielona,1żółta, 1,3 kg. pieczarek, 1 pietruszka, seler, 2 marchewki, kawałek drobno pokr. pora, 1 cebula, 5 dużych ziemniaków-lub paczke małych lanych klusek, 4
Późne lato i wczesna jesień to doskonała pora na przygotowanie zimowych zapasów. Przetwory owocowo-warzywne mogą być alternatywą dla świeżych owoców i warzyw pod warunkiem, że są prawidłowo przygotowane i odpowiednio przechowywa
Warzywa stanowią najmniej kaloryczną grupę surowców spożywczych. Po które z nich sięgać najbezpieczniej, gdy będąc na diecie dopadnie nas głód między posiłkami?
Zimowa fizjologia człowieka zaprogramowana jest na generowanie tłuszczu, aby zabezpieczyć organizm przed chłodem. Natura pomyślała o ludziach pierwotnych, a co z nami, którzy mamy problem ze zbyt dużą ilością kalorii w diecie? Więc jak nie przytyć
Choć zupełnie niepodobny jest botanicznym kuzynem cebuli. Podobnie jak ona posiada intensywny smak i aromat. Wśród Polaków jest tyleż samo smakoszy tego warzywa, co jego zagorzałych przeciwników