Zamiast filiżanki herbaty lub kawy, wypij na śniadanie szklankę świeżego soku witaminy i minerały zawarte w warzywach i owocach dodadzą ci sił na dłużej niż porcja kofeiny
Wakacyjne temperatury sprawiają, że cały czas chce nam się pić, przez co kupujemy więcej soków owocowych, które mają ugasić nasze pragnienie. Paradoksalnie jednak większość produktów kupowanych w sklepach ze względu na zawartość cukru
Z dr Katarzyną Stoś, prof. nadzw. Instytutu Żywości i Żywienia rozmawiamy o sokach w diecie dzieci, osób aktywnych, a także o sposobach produkcji soków
Zaparcia, zwane również zatwardzeniem to problem, z którym boryka się coraz więcej osób. To, co kiedyś było przypadłością rzadką i sporadyczną, dziś staje się normą i powszechnym problemem osób w różnym wieku. Na z
Gdyby soki produkowane były tak, jak przedstawiają to reklamy, to jabłka spadałyby z drzewa wprost do kartonu, a cytrusy wyciskałyby się same, zanim jeszcze usiądziemy do śniadania. Tak jednak nie jest. Sok w kartonie, ten, po który sięgamy w sklep