Domowy rosół, budyń z sokiem malinowym, chałka i kubek kakao.. – to smaki wspomnień, które ukształtowały nasze podniebienia, a dziś wywołują błogi uśmiech na twarzy
Slow food to bezsprzecznie hasło 2016 roku. To właśnie teraz nadeszła pora na delektowanie się – nie tylko – smakiem potraw, ale także samym ich przygotowaniem oraz finalnym wyglądem na talerzu. Przykładamy wagę do każdego szczegó
O tym że jedzenie powinno być zdrowe i lekkostrawne wiedzą wszyscy. Niektórzy do tego dodają również estetyczne podanie ale jak tu błysnąc talentem kulinarnym podając schabowe lub pomidorową? Może sushi? Ok. Dla prawdziwych smakoszy i estet&
Kultura jedzenia większości z nas nie ma nic wspólnego ze zdrowym trybem życia. Jadamy na szybko, w mieście i zwykle w ruchu. A zdrowe jedzenie ma bezpośredni wpływ nie tylko na jakość naszego życia, ale i na nasze samopoczucie