Wiele osób unika ich ze względu na zawarty cukier, w rzeczywistości stosowane z umiarem mogą stanowić wartościowe uzupełnienie posiłku. Co warto wiedzieć o owocowych przetworach?
Wiele osób unika ich ze względu na zawarty cukier, w rzeczywistości stosowane z umiarem mogą stanowić wartościowe uzupełnienie posiłku. Co warto wiedzieć o owocowych przetworach?
Późne lato i wczesna jesień to doskonała pora na przygotowanie zimowych zapasów. Przetwory owocowo-warzywne mogą być alternatywą dla świeżych owoców i warzyw pod warunkiem, że są prawidłowo przygotowane i odpowiednio przechowywa
Jarząb pospolity zwany również jarzębiną kojarzymy głównie z ozdobnym drzewem o pięknych, czerwonych owocach. Nie każdy z nas wie, że owoce te oprócz walorów dekoracyjnych, mają również zastosowanie w kuchni i lecznictwi
Przetwory owocowo-warzywne, robione późnym latem i wczesną jesienią, mogą być alternatywą dla świeżych owoców i warzyw. Są źródłem witamin, składników mineralnych, błonnika i innych sustancji bioaktywnych.
Jarząb pospolity zwany również jarzębiną kojarzymy głównie z ozdobnym drzewem o pięknych, czerwonych owocach. Nie każdy z nas wie, że owoce te oprócz walorów dekoracyjnych, mają również zastosowanie w kuchni i lecznictwi