Chłodnik przywędrował do Polski z Litwy - wzmianki o o tej potrawie znajdziemy nawet w staropolskiej literaturze.
Coraz wyższe temperatury, śpiew ptaków za oknem, zieleń traw… To może oznaczać tylko jedno. Ciepła wiosna zbliża się do nas wielkimi krokami, a razem z nią zbliża się sezon grillowy. Czy potrawy z grilla są zdrowe? Czy można zrobić coś, co s
Składniki: 2 szklanki puree z dyni, papryka czerwona, 2 marchewki, 2 pietruszki, mały seler, 2 cebule, mała porcja rosołowa 2 kromki pełnoziarnistego chleba, filet z kurczaka, przyprawy, 2 łyżki oleju
Quinoa czyli Komosa ryżowa nazywana też złotem Inków, to wyjątkowa roślina, która należy do tej samej rodziny, co buraki czy szpinak. W Polsce jej popularność jest niewielka, warto jednak się nią zainteresować, jej niezwykłe właściwości spra