Niedawno ruszyła kampania „Każdy posiłek to okazja”. Badania pokazują, że wspólne jedzenie posiłków w domu pozytywnie wpływa na nasze samopoczucie, na relacje z najbliższymi i na rozwój naszych dzieci
Podczas, gdy francuski paradoks (naród palaczy papierosów, zjadaczy sera i amatorów wina, jest zdrowszy niż inne europejskie nacje) wydaje się mieć niewiele sensu, to mało kto dziwi się, że to właśnie Japończycy są jednym z najzdrowsz
Wydaje Ci się, że jeden obfity i kaloryczny posiłek nie będzie miał negatywnego wpływu na Twoją sylwetkę? Jesteś w błędzie! Naukowcy z Oxfordu sprawdzili ile godzin po posiłku po waga pójdzie w górę!
Dieta makrobiotyczna jest bardzo zaawansowana wiekiem. Istnieje bowiem dłużej niż Beatlesi. Przetrwała z sukcesem czas panowania diet makaronowych, kapuścianych, niskowęglowodanowych i niskotłuszczowych.
Wbrew pozorom zdrowe wcale nie musi być synonimem niesmacznego. Wybór odpowiednich składników to pierwszy krok w stronę zdrowego odżywiania. Równie ważne jest samo przygotowanie posiłków
Mamy obawy co do tego, czy traktujemy mózg z należytą troską? Zacznijmy od racjonalnej i zdrowej diety, która zoptymalizuje jego działanie.
Coraz częściej, zamiast restauracji, wybieramy własne wyroby. Kiedyś, nawet pięknie i elegancko przygotowany przez nas posiłek po wyjęciu z opakowania, tracił swój zachęcający wygląd. Teraz mamy możliwość wyboru takich pojemników n
Podczas, gdy francuski paradoks (naród palaczy papierosów, zjadaczy sera i amatorów wina, jest zdrowszy niż inne europejskie nacje) wydaje się mieć niewiele sensu, to mało kto dziwi się, że to właśnie Japończycy są jednym z najzdrowsz
Termin brzmi bardzo tajemniczo, ale samo zjawisko jest bardzo proste. Przez równowagę kwasowo-zasadową najogólniej rzecz biorąc, rozumiemy prawidłowe rozmieszczenie kationów H+ w poszczególnych przestrzeniach wodnych ustroju. W