Czym wyróżniają się pełnoziarniste produkty zbożowe? Ile ich powinniśmy jeść? Czy w naszej codziennej diecie jest w ogóle miejsce na jasne pieczywo, biały ryż czy tradycyjny makaron?
Rzodkiew i rzodkiewka to warzywa blisko spokrewnione. Należą do tej samej rodziny botanicznej, podobnie smakują, mają podobne walory odżywcze i zastosowanie w kuchni
Należą do najbardziej kalorycznych, ale i zarazem odżywczych owoców. Ze względu na swoje właściwości zalecane są sportowcom, dzieciom oraz osobom z różnymi schorzeniami przewodu pokarmowego
Czym wyróżniają się pełnoziarniste produkty zbożowe? Ile ich powinniśmy jeść? Czy w naszej codziennej diecie jest w ogóle miejsce na jasne pieczywo, biały ryż czy tradycyjny makaron?
Rzodkiew i rzodkiewka to warzywa blisko spokrewnione. Należą do tej samej rodziny botanicznej, podobnie smakują, mają podobne walory odżywcze i zastosowanie w kuchni
Każdy zna uczucie głodu. Przejawia się ono ssaniem i burczeniem w żołądku. Aby lepiej poznać głód warto przyjrzeć się z bliska złożonym mechanizmom biochemicznym, które go regulują
Na widok cytryny na naszej twarzy bezwiednie pojawia się grymas. Co takiego w sobie kryje? Czy faktycznie jest skarbnicą witaminy C?
Poznaj książkę Urszuli Mijakowskiej, Diet coaching Poradnik dla wiecznie odchudzających się i dowiedz się, co musisz zmienić, aby cieszyć się nienaganną figurą i dobrym samopoczuciem