2 bakłażany średniej wielkości, 20 dag pomidorów świeżych lub z puszki , cebula, 2 ząbki czosnku, sól, bazylia, tymianek, oregano lub inne przyprawy według uznania, kilka szczypt tartego parmezanu, opakowanie mozzarelli light.
pomidory suszone w oleju śmietanka30% pierś z kurczaka cebula makaron penne olej z pomidorów ser parmezan do posypania
-garść oliwek (czarnych lub zielonych) -2 pomidory -ser feta -cebula -zielona papryka -ogórek -6 łyżek oliwy -2 łyżki octu winnego -1/2 łyżeczki soli -pieprz
mieso 1,5kg.(obojetnie najlepiej karczek wiep. lub łopatka) 4 papryki-2czerwona,1zielona,1żółta, 1,3 kg. pieczarek, 1 pietruszka, seler, 2 marchewki, kawałek drobno pokr. pora, 1 cebula, 5 dużych ziemniaków-lub paczke małych lanych klusek, 4
Składniki: 6 pomidorów, 250 g kuskusu gotowego – zaparzonego, 100 g sera feta, 3 jajka ugotowane na twardo, 2 pomidory suszone z oliwy, 3 łyżki oliwy z suszonych pomidorów, pieprz czarny świeżo mielony do
Do Europy dotarł w 1942 roku i początkowo (przez 300 lat) był hodowany tylko jako dekoracja, gdyż obawiano się, że jest rośliną trującą. Francuzi nazywają je „jabłkami miłości” gdyż niegdyś uchodziły za afrodyzjak. O czym mowa? Oczywiście o po
Pomidory – właściwie każdy Polak je zna i wie jak, i na ile sposobów można je przyrządzić. Pomidory oraz najbardziej popularna w Polsce zupa pomidorowa – lubimy ten duet i intuicyjnie często po niego sięgamy. Idealnie sprawdzi się