Oleje dodawane do sałatek, potraw i smażenia, nie tylko podkreślają smak, ale także zapewniają codzienną dawkę nienasyconych kwasów tłuszczowych. Wśród nich bardzo ważnym sprzymierzeńcem zdrowia jest olej lniany
Autorką tej diety jest niemiecka badaczka dr Johanna Budwig. Po wielu latach prac nad kwasami tłuszczowymi omega-3 oraz olejem lnianym, Budwig pokusiła się o stworzenie założeń dietetycznych programu nazwanego jej imieniem i nazwiskiem
Nasi bliscy albo my sami każdego dnia stykamy się z chorobami układu krwionośnego. Nadciśnienie, podwyższony cholesterol to pierwsze objawy, które prowadzą do miażdżycy i choroby niedokrwiennej serca. Receptą na zdrowe serce są kwasy Omega-3  
Autorką tej diety jest niemiecka badaczka dr Johanna Budwig. Po wielu latach prac nad kwasami tłuszczowymi omega-3 oraz olejem lnianym, Budwig pokusiła się o stworzenie założeń dietetycznych programu nazwanego jej imieniem i nazwiskiem