Kwasy omega 3 mają wiele zdrowotnych właściwości. Według najnowszych badań mogą również pomagać obniżać ryzyko chorób dziąseł
Zima jest porą roku, w której jesteśmy szczególnie narażeni na różnego rodzaju infekcje i przeziębienia. Istnieje wiele sposobów na wzmocnienie organizmu w tym trudnym okresie
Kwasy tłuszczowe omega-3 są ważnym składnikiem błon komórkowych, niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu, a w szczególności układu krążenia, mózgu i wzroku. Ponieważ nie jesteśmy w stanie wytworzyć ich samodzielnie
Dla jednych owoce morza są prawdziwym rarytasem, inni boją się ich spróbować. Jednak nie wiedzą jaki popełniają błąd, gdyż warto jest jeść owce morza
Ryby i owoce morza od wieków stanowią nieodzowny składnik w większości kuchni na całym świecie. Są również gościem na polskich stołach, jednak współcześnie spożywamy ich w stosunku do innych narodów zdecydowanie zbyt mało &nbs
Niestety, modyfikując nasz jadłospis na potrzeby redukcji masy ciała często bazujemy na stereotypach, utartych schematach, które nie zawsze pokrywają się z rzeczywistością. Nie zawsze to co nam się wydaje, faktycznie zadziała
Nasi bliscy albo my sami każdego dnia stykamy się z chorobami układu krwionośnego. Nadciśnienie, podwyższony cholesterol to pierwsze objawy, które prowadzą do miażdżycy i choroby niedokrwiennej serca. Receptą na zdrowe serce są kwasy Omega-3  
Obecność w diecie ryb, bądź innych produktów spożywczych zawierających kwasy tłuszczowe omega-3, może zmniejszać ryzyko związane z wystąpieniem związanego z wiekiem zwyrodnienia plamki żółtej (AMD)
Najnowsze badania, przeprowadzone na Lund University pokazują, że właściwe żywienie nie tylko chroni przed chorobami, ale wspomaga też pamięć
Niestety, modyfikując nasz jadłospis na potrzeby redukcji masy ciała często bazujemy na stereotypach, utartych schematach, które nie zawsze pokrywają się z rzeczywistością. Nie zawsze to co nam się wydaje, faktycznie zadziała