Obecność w diecie ryb, bądź innych produktów spożywczych zawierających kwasy tłuszczowe omega-3, może zmniejszać ryzyko związane z wystąpieniem związanego z wiekiem zwyrodnienia plamki żółtej (AMD)
Najnowsze badania, przeprowadzone na Lund University pokazują, że właściwe żywienie nie tylko chroni przed chorobami, ale wspomaga też pamięć
Kwasy omega 3 mają wiele zdrowotnych właściwości. Według najnowszych badań mogą również pomagać obniżać ryzyko chorób dziąseł
Zima jest porą roku, w której jesteśmy szczególnie narażeni na różnego rodzaju infekcje i przeziębienia. Istnieje wiele sposobów na wzmocnienie organizmu w tym trudnym okresie
Kwasy tłuszczowe omega-3 są ważnym składnikiem błon komórkowych, niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu, a w szczególności układu krążenia, mózgu i wzroku. Ponieważ nie jesteśmy w stanie wytworzyć ich samodzielnie
Dla jednych owoce morza są prawdziwym rarytasem, inni boją się ich spróbować. Jednak nie wiedzą jaki popełniają błąd, gdyż warto jest jeść owce morza
Ryby i owoce morza od wieków stanowią nieodzowny składnik w większości kuchni na całym świecie. Są również gościem na polskich stołach, jednak współcześnie spożywamy ich w stosunku do innych narodów zdecydowanie zbyt mało &nbs
Niestety, modyfikując nasz jadłospis na potrzeby redukcji masy ciała często bazujemy na stereotypach, utartych schematach, które nie zawsze pokrywają się z rzeczywistością. Nie zawsze to co nam się wydaje, faktycznie zadziała
Nasi bliscy albo my sami każdego dnia stykamy się z chorobami układu krwionośnego. Nadciśnienie, podwyższony cholesterol to pierwsze objawy, które prowadzą do miażdżycy i choroby niedokrwiennej serca. Receptą na zdrowe serce są kwasy Omega-3  
Badania wskazują, że stosowanie diety śródziemnomorskiej znacznie wpływa na poprawę nastroju a także ogranicza aż o 30 proc. zachowania i stany depresyjne