Kurkuma ma właściwości zapobiegające rozwojowi raka i zmniejsza zawartość powodujących stany zapalne cytokin-dowodzą naukowcy z z ośrodka Jonsson Cancer Cente. O ich odkryciu informuje sciencedaily.com
Kurkuma jest rośliną należąca do rodziny imbirowatych. Znana jest też jako ostryż, szafranica bądź żółcień. W naszej codziennej diecie jest najczęściej spotykana pod postacią curry – mieszanki przypraw w skład której wchodzi
Już od dawna pojawiały się doniesienia o tym, że odpowiednia dieta może działać prewencyjnie na raka, a także wspomagać jego leczenie. Ważne jest zbilansowane, zrównoważone żywienie, bogate w warzywa, owoce i nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT) o d
Przyprawy wpływają nie tylko na smak potraw. Dzięki nim możesz poprawić pracę swojego mózgu. By usprawnić jego działanie włącz do menu cztery ważne przyprawy