Nie zawsze trzeba sięgać po tabletki i medykamenty, gdy dopada nas choroba. Wystarczy wejść do kuchni by znaleźć tam najróżniejsze lekarstwa
Karol Okrasa to polski kucharz, który od wielu lat z powodzeniem uczy Polaków jak gotować. Redakcji Fit.pl opowiedział o gotowaniu, zdrowym stylu życia oraz prawidłowej kondycji
„Kuchnia bez cholesterolu dla bystrzaków” to nietypowa książka kucharska dla tych, którzy muszą unikać tego tłuszczu
„...z boćwiny usiekanej, zaprawny śmietaną, szyjki w nim od raków, cielęcina, kapłon lub indyk w drobne pokrajane zraziki, ogórki surowe obrane i pocięte na kostkę, jaja gotowane na twardo, wszystko na zimno, później i szpara
Zobacz, jak urozmaicić swój jadłospis o pyszne potrawy z tuńczykiem - źródłem łatwo przyswajalnego białka
Zapiekanki to potrawy, które odgrzewane dnia następnego mają więcej smaku i aromatu niż w dniu ich przygotowania
Chłodnik przywędrował do Polski z Litwy - wzmianki o o tej potrawie znajdziemy nawet w staropolskiej literaturze.
Chcesz schudnąć, ale nie wiesz jak ograniczyć ilość spożywanych kalorii? Odpowiedź jest prosta... Gram po gramie ogranicz tłuszcz