Zimowy czas zostawiamy za sobą, słońce mocnej przygrzewa, a podczas zakupów coraz chętniej sięgamy po kolorowe warzywa i nowalijki. Jak zatem wykorzystać potencjał wiosny na talerzu, by odzyskać energię i wigor po zimie?
Gdy myślimy o zdrowym odżywianiu zaraz nasuwają nam się skojarzenia: warzywa, owoce, pełne ziarno. To prawda, jednak te ogólne określenia niewiele mówią osobom, które nie interesują się zdrowym odżywianiem
W diecie większości z nas zdecydowanie za mało jest witamin i minerałów. Dlatego też powinniśmy spożywać jako dodatek do kanapek, sałatek, jarzyn, zup - kiełki. Moda na kiełki roślin wraca, co jest bardzo pozytywnym zjawiskiem
Kiełki są pełne witamin i makroelementów, zapewniają dobre samopoczucie i smukłą sylwetkę. Są również znakomitym antidotum na choroby cywilizacyjne