Tajemniczą nazwą Kuskus określa się potrawę z drobnej kaszy pszenicznej, a także samą kaszę. Początkowo kuskus przyrządzano z ziaren prosa, a później - dokładnie nie wiadomo kiedy - z pszenic
Tajemniczą nazwą Kuskus określa się potrawę z drobnej kaszy pszenicznej, a także samą kaszę. Początkowo kuskus przyrządzano z ziaren prosa, a później - dokładnie nie wiadomo kiedy - z pszenicy
Kształtowanie nawyków żywieniowych u dzieci rozpoczyna się od najmłodszych lat. Istotne jest, aby rodzice dbali o prawidłowo zbilansowaną dietę, w której nie może zabraknąć produktów zbożowych.Sprawdź jak ważne jest włączenie pełnowar
Kasza jaglana, choć jest najzdrowsza ze wszystkich znanych nam kasz, to rzadko gości na naszych stołach. Znamy ją jedynie z kleików na mleku albo ugotowanego na sypko dodatku do mięsnego gulaszu. Czas to zmienić, bo z kaszy jaglan
Co najchętniej jadają Polacy na drugie danie? Większość osób zgodnie odpowie, że jest to kotlet z ziemniakami i surówką. Czasami ziemniaki zastępują białym ryżem, a kotleta gulaszem, rybą, a także spaghetti. A może by tak odejść na jak