Posiłki powinny być smaczne nie tylko po to, aby zachęcać nas do jedzenia. Przyjemne doznania sensoryczne jakie doświadczamy podczas spożywania pokarmów korzystnie wpływają na procesy fizjologiczne zachodzące w organizmie w okresie poposiłkowym
O awokado zostało już wiele powiedziane. Uważane za super owoc w dalszym ciągu nie ma wielu fanów. Czas raz na zawsze pozbyć się uprzedzeń do tego owocu i zacząć go jeść. Często i regularnie. Nie ma co się obawiać, że jest tak bardzo kaloryczne, bo
Przyjemne doznania sensoryczne jakie doświadczamy podczas spożywania pokarmów korzystnie wpływają na procesy fizjologiczne zachodzące w organizmie w okresie poposiłkowym
Powszechnie funkcjonuje opinia, że ostatni posiłek należy zjeść najpóźniej przed godziną 18. Nie bardzo wiadomo skąd owo przekonanie się wzięło i z czego wynika. Nie ma ono bowiem żadnego uzasadnienia fizjologicznego
Kto nie marzyłby o tym, aby zajadać się ulubionymi smakołykami, a przy okazji chudnąć, bez konieczności liczenia kalorii? Prawdopodobnie tutaj właśnie tkwi sekret popularności diet-cudów, obiecujących bezkarne objadanie się przy pełnej skuteczności
Po awokado warto sięgnąć nie tylko z powodu jego zdrowotnych właściwości, ale także ze względu na smak. Oto kilka przepisów, które wydobędą cały aromat awokado.
Białko jest jednym ze składników diety, wokół którego krąży chyba najwięcej mitów. Kojarzone jest głównie z mięśniami, odżywkami dla sportowców, a po okresie wielkiej popularności diety białkowej, zaczęło być post
Produkty sojowe zwykle są unikane przez mężczyzn dbających o sylwetkę. W internecie krąży bowiem opinia, że fitoestrogeny, które zawiera, mogą powodować obniżenie poziomu testosteronu i w konsekwencji przyczyniać się do utraty mięśni, obniżenia lib
W ludowych przekonaniach, mówiących o tym, że płeć dziecka zależy od tego, co kobieta je przed zajściem w ciążę jest sporo prawdy
Co sprawia, że topomodelka wygląda młodo i olśniewająco? Odpowiedź jest prosta: zdrowy styl życia i dieta.