Owoce leśne kuszą nas nie tylko swoim smakiem, zapachem, aromatem i wyglądem ale również walorami dietetycznymi.
Ta mało popularna, niesamowita jagoda ma 3 razy więcej antyoksydantów niż borówka! Maqui, a właściwie Aristotelia chilensis jest wiecznie zielonym krzewem rosnącym w Argentynie i Chile
Owoce leśne kuszą nas nie tylko swoim smakiem, zapachem, aromatem i wyglądem ale również walorami dietetycznymi.
Jedzenie może być naturalną formą chemoterapii, a dieta może zastąpić leki onkologiczne, ponieważ są produkty, które zabijają komórki rakowe
Nie potrzebujemy jej zbyt dużo, choć zdania naukowców na ten temat znacznie się różnią. Jedno jest pewne - organizm ludzki nie jest w stanie wytwarzać sam witaminy C.
Nie potrzebujemy jej zbyt dużo, choć zdania naukowców na ten temat znacznie się różnią. Jedno jest pewne - organizm ludzki nie jest w stanie wytwarzać sam witaminy C.
Czarne jagody są jednym z najsilniejszych naturalnych leków o bardzo szerokim spektrum działania. Usuwają toksyny z organizmu, wzmacniają wzrok, obniżają cholesterol, pomagają na zaparcia. Dlatego w sezonie starajmy się jeść ich jak najwięcej! Świe