Po długiej zimie jesteśmy osłabieni i zniechęceni. Brakuje nam koncentracji, często dopada nas depresja, znużenie. Ale komponując odpowiednio codzienne posiłki można wzmocić sie na duchu i ciele. Proponujemy co najlepiej jeść o tej porze roku.
O tym, że jabłko jest najstarszym owocem świata nie trzeba nikogo przekonywać. Czy jednak wszystko o nim wiemy?
Po długiej zimie jesteśmy osłabieni i zniechęceni. Brakuje nam koncentracji, często dopada nas depresja, znużenie. Ale komponując odpowiednio codzienne posiłki można wzmocić sie na duchu i ciele. Proponujemy co najlepiej jeść o tej porze roku.
W Polsce jabłka są najbardziej popularnym owocem. Według danych GUS za rok 20151 średnio, na miesiąc, przeciętny Polak spożywał 3,6 kg owoców i ich przetworów. Najchętniej jedliśmy właśnie jabłka – 1,10 kg/osobę miesięcznie. Warto zach
O tym, że jabłko jest najstarszym owocem świata nie trzeba nikogo przekonywać. Czy jednak wszystko o nim wiemy?
Dwa jabłka dziennie mogą chronić kobiety przed chorobami serca, ponieważ przyczyniają się do obniżania poziomu cholesterolu – donoszą naukowcy z Florida State University w Stanach Zjednoczonych
Po długiej zimie jesteśmy osłabieni i zniechęceni. Brakuje nam koncentracji, często dopada nas depresja, znużenie. Ale komponując odpowiednio codzienne posiłki można wzmocić sie na duchu i ciele. Proponujemy co najlepiej jeść o tej porze roku.
W Polsce jabłka jedzą niemal wszyscy – spośród badanych osób aż 94% przyznało, że w ciągu ostatnich 12 miesięcy spożywało ten owoc. Najchętniej sięgamy po jabłka surowe (83%) oraz sok jabłkowy (74%). W jabłkach badani najbardziej cenią