Swym wyglądem wzbudza zainteresowanie. Wielkie kremowe „łapy” budzą podziw. Czy tylko kształt imbiru zasługuje na uwagę?
Dodawaj je do zup, posypuj sałatki i surówki, przyprawiaj mięsa - zioła i przyprawy są naszym sprzymierzeńcem w walce z kaloriami
Na samą myśl o kolejnym wyjściu z domu jest nam zimno, zdesperowani szukamy głęboko w szafie grubego szalika i czapki. W czasie drogi do pracy w kozakach marzną stopy i dłonie. Nawet nowy sweter nie jest wystarczająco ciepły
Korzeń imbiru to od wieków znana i wysoko ceniona przyprawa w wielu kuchniach na całym świecie, jest podstawa kuchni mongolskiej i południowo-amerykańskiej, leczy i pobudza. Obecnie w kuchni europejskiej trochę zapomniana, tymczasem imbir&nbs
Skurcze i bóle brzucha, zgaga, niestrawność i uczucie pełności mogą się pojawić po bardzo obfitym i tłustym posiłku. Jeśli te objawy nie są Ci obce, poznaj jak sobie z nimi radzić domowymi sposobami.
Korzeń imbiru używany jest jako przyprawa i surowiec leczniczy. Zwykle ma on spore rozmiary. Swoim kształtem przypomina ludzką dłoń
Korzenie warzyw nie wydają się ani estetyczne ani smaczne same w sobie, jednak kryją nie tylko bogactwo witamin i minerałów, ale również siłę, która walczy z sezonowymi chorobami i przewlekłymi dolegliwościami
Minusowe temperatury i zimowa pogoda skłania organizm do gromadzenia tkanki tłuszczowej. Jak zadbać o ciepło i jednocześnie nie tyć? Przedstawiamy dietę dla zmarzluchów
Swym wyglądem wzbudza zainteresowanie. Wielkie kremowe „łapy” budzą podziw. Czy tylko kształt imbiru zasługuje na uwagę?