Wraz z końcem lata zaczynamy myśleć o powrocie do codziennych obowiązków – dzieci idą do szkoły, my wracamy do pracy i od razu zaczynamy tęsknić za mijającą, pełną słońca porą roku. Jak zatrzymać lato przez cały rok i nie dać się melancholii?
Wiele diet opiera się na niskokalorycznym komponowaniu składników pokarmowych. Dla organizmu to sygnał, że trzeba zwolnić metabolizm, aby oszczędzić tłuszcz zapasowy
Zaburzenia odżywiania są plagą naszych czasów. Coraz więcej młodych dziewcząt dopada anoreksja czy bulimia. Jak to się zaczyna?
Według Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) racjonalne odżywianie może wpływać na wzrost wydajności pracy aż o 20%. Niewłaściwa dieta i zamawianie gotowych, wysokokalorycznych potraw ma wpływ na występowanie otyłości wśród pracowników biurowy
Większość Polaków nie ma czasu na spożywanie głównego posiłku w pracy, niemal co druga osoba żywi się jedynie batonami lub kanapkami, a co dziesiąta nie je nic
W 2011 r. statystyczny Polak spożył średnio niewiele ponad 39 kg owoców i ich przetworów. To niemal 10 kg mniej niż 10 lat temu! Kampania „Pora na pomidora, czyli jak tu nie kochać polskich warzyw i owoców” ma przekonać
Któż z nas nie lubi wiosny i nie tęskni do niej? Wiosna to czas wielkich postanowień. Obiecujemy sobie, że będziemy dbać o zdrowie, uprawiać sport, zmienimy dietę
Każda mama chce, aby jej pociecha była zdrowa i prawidłowo się rozwijała. Największy niepokój rodziców budzi fakt, gdy dziecko je mało, grymasi, a posiłków unika, jak przysłowiowego ognia. Co wtedy począć? Jakie są sposoby na zwiększe