Dieta makrobiotyczna jest bardzo zaawansowana wiekiem. Istnieje bowiem dłużej niż Beatlesi. Przetrwała z sukcesem czas panowania diet makaronowych, kapuścianych, niskowęglowodanowych i niskotłuszczowych.
Osoby dbające o swoją kondycję fizyczną nie powinny zapominać o odżywianiu odpowiednim dla ich stylu życia
Makarony są obfitym źródłem węglowodanów, białka i błonnika - sprawdź, jakie wartości ma popularne spaghetti.
Święta, święta i po świętach...a nam zostają dodatkowe kilogramy, towarzyszy nam uczucie przejedzenia oraz ciężkości. Podpowiadamy, jak łatwo i szybko się ich pozbyć
Przedłużmy świąteczny nastrój dzięki daniom, jedzonym w okresie Bożego Narodzenia w różnych stronach świata
Większość, bo ok. 75% ( u niemowląt ok. 90% ) naszego ciała to woda. Woda krąży w organizmie, donosząc do każdej komórki składniki odżywcze, energię, tlen; bierze udział we wszystkich reakcjach biochemicznych. Nawilża błony śluzowe, gałkę oczną, z
Lato to czas urlopów, wojaży, swobody, relaksu, przyjemności, ale i pewnych dietetycznych postanowień
Jedzmy więcej warzyw strączkowych, a zwłaszcza fasolę. Nie tylko dlatego, że ma wiele cennych składników – jak wynika z badań amerykańskich naukowców osoby, których menu bogate jest w to warzywo, ważą mniej