Przez Homera zwana "złotym płynem", przez starożytnych atletów używana do namaszczania ciała, posiadała właściwości nie tylko lecznicze, ale i magiczne
Większą wagę do horoskopów przywiązują kobiety, czytając w pismach zapowiedzi prognoz na najbliższy miesiąc, starają się żyć zgodnie z sugestią.
Chcąc dbać o zdrowie i sprawność swojego organizmu, nie musimy rezygnować ze smacznych posiłków. Należy jednak przede wszystkim zadbać o jakość produktów, z których je komponujemy
Choć mówi się, iż kukurydza jest warzywem ciężkostrawnym, okazuje się jednak, iż jej części odpowiednie części mogą doskonale pomagać w procesie zrzucania wagi oraz usprawnić działanie wielu narządów wewnętrznych człowieka. Tajemnica tkwi w
Anemia to potoczne określenie niedokrwistości. Jest to zespół objawów chorobowych charakteryzujących się niskim względem normy poziomem hemoglobiny i erytrocytów. Jak więc radzić sobie z anemią? Za pomocą diety
Coraz więcej jest dowodów na to, że ten sam skład diety, zrozumiany przez proporcje pomiędzy podstawowymi składnikami energetycznymi – białkami, tłuszczami i węglowodanami, może różnie wpływać na różne osoby.
Wśród wielu postanowień noworocznych często powtarza się: „Schudnę”. Jednak dotrzymanie tych założeń wcale nie jest proste. Pomóc w zrzucaniu zbędnych kilogramów ma szwedzki wynalazek - urządzenie, które śledzi, jak
Dieta bezglutenowa jest polecana wszystkim tym, którzy cierpią na celakię, czyli nieprawidłową odpowiedź immunologiczną na spożywany gluten
Dieta na wzmocnienie obfituje w składniki zawierające witaminę C i E, żelazo, cynk, beta-karoten. Dlatego pełno w niej warzyw, owoców i ryb