Węglowodany - związki pochodzenia głównie roślinnego, stanowią wagowo oraz jako źródło energii znaczną część naszego pożywienia. Są najłatwiej dostępnym źródłem energii, jednak w przeciwieństwie do tłuszczów szybko się wyczerpu
To co jemy ma wpływ zarówno na nasze samopoczucie, jak i na nasze zdrowie, dlatego też warto poznać zasady zdrowego odżywiania
Właściwa organizacja każdego dnia (zajęć domowych i wykonywanej pracy) wpływa na tempo przemiany materii, a w konsekwencji pomaga łatwiej dojść do zdrowia. Również odpowiednia dieta może wspomagać w leczeniu wielu chorób.
Tłuszcze występują w organizmach roślinnych i zwierzęcych i stanowią materiał zapasowy, z którego ustrój wytwarza potrzebna mu energię
Koniec marca i początek kwietnia to najlepszy moment na przeprowadzenie głodówki. Robimy wiosenne porządki w szafach, wielkie sprzątanie dobrze też zafundować swojemu ciału
Dieta ta bazuje głównie na zdrowych nowalijkach, a skomponowane w niej posiłki są lekkie i bogate w minerały