Radio Rekord Radom 28 lat z Wami Radio Rekord Radom 28 lat z Wami
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjEiIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+DQo8c2NyaXB0IGFzeW5jIHNyYz0iLy9yLmNvemFkemllbi5wbC9zZXJ2ZXIvd3d3L2RlbGl2ZXJ5L2FzeW5janMucGhwIj48L3NjcmlwdD4=
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjEiIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+DQo8c2NyaXB0IGFzeW5jIHNyYz0iLy9yLmNvemFkemllbi5wbC9zZXJ2ZXIvd3d3L2RlbGl2ZXJ5L2FzeW5janMucGhwIj48L3NjcmlwdD4=

Białko drożdżowe - game changer na rynku odżywek białkowych!

Białko drożdżowe - game changer na rynku odżywek białkowych!

Jak powstaje białko drożdżowe? Ukryta moc fermentacji

Fermentacja to proces, podczas którego składniki ulegają przemianie. W warunkach beztlenowych powstają naturalne produkty o wyjątkowych właściwościach. Również białko drożdżowe powstaje w procesie fermentacji z udziałem mikroorganizmów. Ze względu na opatentowany proces produkcji powstaje wysoce zrównoważony i ekologiczny produkt. 

Już same w sobie drożdze są jednym z bardzo bogatych źródeł witamin z grupy B, biotyny i kwasu foliowego. Zawierają też składniki mineralne, takie jak potas, selen, fosfor, żelazo i chrom. Dzięki procesowi fermentacji powstaje rewolucyjne białko o bogatych zastosowaniach.

PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjciIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+PHNjcmlwdCBhc3luYyBzcmM9Ii8vci5jb3phZHppZW4ucGwvc2VydmVyL3d3dy9kZWxpdmVyeS9hc3luY2pzLnBocCI+PC9zY3JpcHQ+
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjciIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+PHNjcmlwdCBhc3luYyBzcmM9Ii8vci5jb3phZHppZW4ucGwvc2VydmVyL3d3dy9kZWxpdmVyeS9hc3luY2pzLnBocCI+PC9zY3JpcHQ+

Czym wyróżnia się białko drożdżowe na tle innych białek:

 

  • Ponad 70% wysoko przyswajalnego białka w 100g produktu, co przekłada się na  lepszą regeneracja po treningu.
  • Wysoka biodostępność. 
  • Zawiera komplet aminokwasów egzogennych (EAA): aminokwasy białka drożdżowego wypadają na tym samym poziomie, co białko pochodzenia zwierzęcego WPC oraz wyżej niż białka roślinne.
  • Ze względu na znacząco wyższą zawartość aminokwasów rozgałęzionych (BCAA), na poziomie 23,3%, w porównaniu do odzwierzęcego WPC oraz białek roślinnych, białko drożdżowe stanowi świetną ochronę przed katabolizmem mięśniowym.
  • Stosunkowo powoli ulega rozkładowi w układzie pokarmowym dlatego białko drożdżowe może stanowić znacznie korzystniejszą alternatywę dla białek kazeinowych, chroniąc mięśnie przed nocnym katabolizmem.
  • Wysoka zawartość błonnika pokarmowego (aż 17%) - pozytywnie wpływa na obniżenie poziomu stężenia glukozy i cholesterolu we krwi, trawienie i przemianę materii.
  • Nie wykazuje właściwości alergizujących - nie zawiera glutenu, soi, laktozy i innych alergenów.
  • Nie ma w sobie czynników, takich jak inhibitory proteazy, fityniany, pestycydy, antybiotyki czy hormony. Jest bezpieczne dla zawodowych sportowców.
    nie zawiera GMO.

Białko drożdżowe - korzyści i zastosowanie

Białko drożdżowe to produkt przeznaczony m.in. dla sportowców trenujących regularnie, ale także dla osób prowadzących aktywny tryb życia, w którym nie brakuje ruchu w formie bardziej rekreacyjnej. Produkt znajdzie też zastosowanie dla osób, w których diecie brakuje odpowiedniej podaży białka, np. seniorów. 
Przykładowe produkty dla sportowców, które można produkować z wykorzystaniem białka drożdżowego:

PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjQxIiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0KPHNjcmlwdCBhc3luYyBzcmM9Ii8vci5jb3phZHppZW4ucGwvc2VydmVyL3d3dy9kZWxpdmVyeS9hc3luY2pzLnBocCI+PC9zY3JpcHQ+
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjQxIiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0KPHNjcmlwdCBhc3luYyBzcmM9Ii8vci5jb3phZHppZW4ucGwvc2VydmVyL3d3dy9kZWxpdmVyeS9hc3luY2pzLnBocCI+PC9zY3JpcHQ+
  • białko w proszku – najbardziej popularny i typowy suplement sportowców,
  • baton proteinowy,
  • płatki śniadaniowe,
  • baton zbożowy
  • produkty wpływające na redukcję masy ciała.

Białko drożdżowe - naturalny i świadomy wybór konsumentów!

Konsumenci coraz częściej świadomie rezygnuje z produktów zwierzęcych w swojej diecie, decydując się na zastąpienie ich wegańskimi odpowiednikami. Szukają produktów powstających w sposób przyjazny dla środowiska i ekologiczny.  Białko drożdżowe powstaje w sposób naturalny, wykorzystując proces fermentacji. Jego produkcja jest stabilna w przeciwieństwie do hodowli zwierząt lub uprawy roślin, które obejmują różnorodne cykle hodowlane i uprawne. Dodatkowo w porównaniu z białkiem pochodzenia zwierzęcego, a nawet roślinnego, białko drożdżowe zmniejsza ślad węglowy oraz zużycie wody.

Białko drożdżowe jest produktem dedykowanym dla osób, które chcą zmniejszyć lub wyeliminować ilość produktów pochodzenia zwierzęcego w swojej diecie, bez uszczerbku na ilości spożywanego białka oraz swojej kondycji fizycznej.

Chcemy, żeby portal CoZaDzien.pl był miejscem wymiany opinii dla wszystkich mieszkańców Radomia i ziemi radomskiej.

Ze względu na sytuację na Ukrainie i emocje, jakie pojawiają się przy tej okazji, zdecydowaliśmy w najbliższym czasie wyciszyć komentarze na naszej stronie. Zachęcamy do dyskusji w mediach społecznościowych. Apelujemy o wzajemny szacunek i zrozumienie.

Chcemy, żeby nasze publikacje były powodem do rozpoczynania dyskusji prowadzonej przez naszych Czytelników; dyskusji merytorycznej, rzeczowej i kulturalnej. Jako redakcja jesteśmy zdecydowanym przeciwnikiem hejtu w Internecie i wspieramy działania akcji "Stop hejt".

Dlatego prosimy o dostosowanie pisanych przez Państwa komentarzy do norm akceptowanych przez większość społeczeństwa. Chcemy, żeby dyskusja prowadzona w komentarzach nie atakowała nikogo i nie urażała uczuć osób wspominanych w tych wpisach.

PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjMiIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+DQo8c2NyaXB0IGFzeW5jIHNyYz0iLy9yLmNvemFkemllbi5wbC9zZXJ2ZXIvd3d3L2RlbGl2ZXJ5L2FzeW5janMucGhwIj48L3NjcmlwdD4=
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjMiIGRhdGEtcmV2aXZlLWlkPSI0NGIxNzY0MWJjOTg4OTU5NmEyZDdiN2ZkNTRiNWZlNSI+PC9pbnM+DQo8c2NyaXB0IGFzeW5jIHNyYz0iLy9yLmNvemFkemllbi5wbC9zZXJ2ZXIvd3d3L2RlbGl2ZXJ5L2FzeW5janMucGhwIj48L3NjcmlwdD4=

#WieszPierwszy

Najnowsze wiadomości

PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjE1IiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0KPHNjcmlwdCBhc3luYyBzcmM9Ii8vci5jb3phZHppZW4ucGwvc2VydmVyL3d3dy9kZWxpdmVyeS9hc3luY2pzLnBocCI+PC9zY3JpcHQ+
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjE1IiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0KPHNjcmlwdCBhc3luYyBzcmM9Ii8vci5jb3phZHppZW4ucGwvc2VydmVyL3d3dy9kZWxpdmVyeS9hc3luY2pzLnBocCI+PC9zY3JpcHQ+

Najczęściej czytane

PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjE5IiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0KPHNjcmlwdCBhc3luYyBzcmM9Ii8vci5jb3phZHppZW4ucGwvc2VydmVyL3d3dy9kZWxpdmVyeS9hc3luY2pzLnBocCI+PC9zY3JpcHQ+
PGlucyBkYXRhLXJldml2ZS16b25laWQ9IjE5IiBkYXRhLXJldml2ZS1pZD0iNDRiMTc2NDFiYzk4ODk1OTZhMmQ3YjdmZDU0YjVmZTUiPjwvaW5zPg0KPHNjcmlwdCBhc3luYyBzcmM9Ii8vci5jb3phZHppZW4ucGwvc2VydmVyL3d3dy9kZWxpdmVyeS9hc3luY2pzLnBocCI+PC9zY3JpcHQ+

Polecamy