Jest warzywem pospolitym, ale trochę zapomnianych. Nie każdy zna jej smak, nie każdy wie jak się ją jada i przyrządza. Jakie argumenty przemawiają za tym, by się do niej przekonać?
Opisane w piśmie "Nutrition & Metabolism" badanie potwierdza, że cztery tygodnie folgowania sobie, gdy organizm przyjmuje większe dawki energii a mniej spala, może odbijać się na naszej wadze jeszcze dwa lata później
Zboże to wzbudziło zainteresowanie europejskich specjalistów od żywienia, nazywających amarantus zbożem XXI wieku
Kapusta nie jedno ma imię. Może być biała, czerwona, pekińska, włoska. Zamknięta w malutki główkach to kapusta brukselska
Nie od dziś wiadomo, że to kobiety bardziej przywiązują wagę do swojego wyglądu. Najczęściej to one korzystają z diet odchudzających. Jak jest z panami?
Soja ma wielu zwolenników, ma też zażartych wrogów, jedni ją przeceniają, inni nie doceniają, a prawda jak zawsze tkwi pośrodku. Żeby rozjaśnić ten gąszcz narosłych wokół soi nieporozumień, poznajmy ją
Produkty spożywcze różnią się od siebie jakością, pochodzeniem, sposobem pozyskiwania i innymi cechami decydującymi o ich wyjątkowości, a przez to i cenie. Spożywanie niektórych z nich np. chleba jest wpisane w ludzką codzienność niezależnie
Co zjeść na śniadanie, aby cieszyć się energią przez cały dzień? Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia, warto więc poświęcić mu trochę więcej uwagi. Wartościowe i pożywne poprawia samopoczucie oraz stanowi cenne źródło energii niezbędnej