Podczas targów FIT – EXPO zaprezentowano nowy produkt wyczynowy – napój energetyczny w proszku, który zapewnia szybką regenerację powysiłkową
Owoce leśne kuszą nas nie tylko swoim smakiem, zapachem, aromatem i wyglądem ale również walorami dietetycznymi.
Tajemnica młodego wyglądu i piękna tkwi we właściwie skomponowanym jadłospisie, zawierającym witaminy i niezbędne pierwiastki
3 szkl. mocnej herbaty kawałek skórki z cytryny 1 - 2 goździki 0.25 laski wanilii 2 pomarańcze 1 kieliszek rumu lub koniaku lód spożywczy 3 - 5 łyżeczek cukru
Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW zaprasza na wykład dr inż. Danuty Gajewskiej „Dieta – niedoceniana metoda leczenia nadciśnienia tętniczego”. Spotkanie odbędzie się 16 czerwca
Desery i przekąski to posiłki, bez których często nie wyobrażamy sobie życia. Chwile przyjemności mogą jednak być niezwykle niebezpieczne dla sylwetki i zdrowia. Zwykle tego rodzaju posiłki są bardzo kaloryczne, dostarczają dużo tłuszczu i cukru. A
Wiosna to okres, w którym wiele osób rozpoczyna walkę z dodatkowymi kilogramami. Budząca się do życia przyroda motywuje nas do realizacji postanowień. Chcąc pozbyć się nadwagi, musimy wyznaczyć sobie optymalny czas, plan treningowy oraz zadb
Jakiego tłuszczu powinniśmy używać chociażby do kanapek? Smarowanie pieczywa jest jednym ze zwyczajów żywieniowych człowieka, dlatego ważny jest wybór tłuszczu.
Składniki: Ciasto: * 32 dkg mąki * 32 dkg mleka * 10 dkg wody * 4 jaja * sól * cukier * kawałek słoniny * tłuszcz lub olej Nadzienie: * 50 dkg jagód * cukier do smaku