Nie od dziś wiadomo, że to kobiety bardziej przywiązują wagę do swojego wyglądu. Najczęściej to one korzystają z diet odchudzających. Jak jest z panami?
Odpowiednio zbilansowana dieta, zdrowy tryb życia oraz aktywność fizyczna mogą w przeważającej ilości wypadków ustrzec przed cukrzycą
Pomóc w trawieniu mogą rośliny uważane nie tyle za zioła lecznicze, ale również przyprawy. Dodajemy je do potraw nie tylko dla smaku
Jest jednym z najważniejszych niebiałkowych związków występujących w mięśniach, pozwala na utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej, ma działanie antyoksydacyjne oraz zmniejszające toksyczność metali
Pieczywo pełnoziarniste powstaje z nieoczyszczonych ziaren> Oznacza to, że ziarna mielone są w całości wraz z bielmem, kiełkiem i łuską. A to właśnie w tej ostatniej znajduje się najwięcej witamin, mikro- i makroelementów, a także cennego błonni
Badania sugerują, że wegetarianie są szczuplejsi od przeciętnego mięsożercy, bo mają niższy wskaźnik masy ciała
Piąty, w podstawowej palecie smaków jest prawdopodobnie nie mniej pociągający niż słynne perfumy od Chanel. Choć jeszcze nie wszystkim znany, budzi więcej kontrowersji niż smaki tuczącego cukru i szkodliwej soli razem wzięte. Mowa o glutaminianie s
Smaczliwka wdzięczna o sporej pestce i zielonym miąższu coraz częściej pojawia się na naszych stołach zamiast margaryny
Bakłażan jest niezbędnym składnikiem wielu dań kuchni śródziemnomorskiej. Jego miąższ wykorzystywany jest także do przyrządzenia potraw typowych dla kuchni arabskiej. O jego wyjątkowości decyduje oryginalny kształt, kolor, ale nie tylko...
Niektórzy potrafią godzinami obierać prażone nasiona słonecznika i zajadać się nimi. To wciągające zajęcie dostarcza nie tylko przyjemności, ale i wielu cennych wartości odżywczych. Co zawierają nasiona słonecznika i do czego można je wykorzy