Okazuje się, że coraz częściej sięgamy po produkty ekologiczne. To już nie moda, a styl życia zgodny z najnowszymi trendami żywieniowymi
Traktowane jest często jako mało znaczący dodatek do potraw czy zielona ozdoba talerza. Tymczasem jadana regularnie, zarówno w formie korzenia, jak i natki, może wzbogacić dietę w cenne składniki odżywcze i wpłynąć na poprawę zdrowia
Głodówka jest sposobem na oczyszczenie, odtrucie i odmłodzenie organizmu. Jest także sposobem na zrzucenie nagromadzonych kilogramów. Ze względu na wyjątkową siłę działania musi być przeprowadzana zgodnie z przemyślanym, ściśle określonym pl
Dorosły człowiek powinien spożywać w ciągu dnia około pół kilograma warzyw. To sporo, ale nie muszą to być wyłącznie sałatki i surówki. W ramach zalecanej porcji liczą się warzywa jadane w każdej postaci
Uprawiano go już w starożytnym Egipcie, Rzymie i Grecji. Jego nazwa nawiązuje do łacińskich słów ros maris, co oznacza morska róża. Uznawany jest za symbol wierności i pamięci
Zmysły są nam niezbędne do poznawania świata. To właśnie dzięki nim możemy obcować z otaczającym nas światem. Dlaczego więc nie wykorzystać ich w walce z nadwagą?
Skład naszej diety i rodzaj tłuszczu, który jemy na co dzień, jest niezwykle istotny dla naszego zdrowia. To ważne, jaki tłuszcz wybieramy. Wyniki badań pokazują, że olej rzepakowy ze względu na swoje właściwości powinien być istotnym elementem nas
Starożytni medycy polecali ją jako lekarstwo na bezsenność i zaparcia, środek oczyszczający organizm z toksyn, przeciwdziałający pasożytom przewodu pokarmowego oraz zapobiegający rozwojowi raka prostaty