Sposób odżywiania wpływa na rozwój fizyczny i psychiczny młodego człowieka. Jak powinna wyglądać dieta dzieci i młodzieży w wieku szkolnym? Które ze składników odżywczych mogą wspomagać funkcje poznawcze i pomóc uzyskać
Koniec ze schabowym, ziemniakami i zasmażaną kapustą serwowaną w szkolnej stołówce. Koniec z daniami, które zawierają zbyt dużo tłuszczu, soli i cukru. Od września stołówki mają świecić przykładem, gdyż nowy projekt rozporządzenia Min
Aż 63% uczniów kupuje produkty spożywcze w drodze do lub ze szkoły przynajmniej raz w tygodniu. Najczęściej są to drożdżówki, batony, wafelki, a do picia: woda, soki i nektary – wynika z badania ARC Rynek i Opinia
Sposób odżywiania wpływa na rozwój fizyczny i psychiczny młodego człowieka. Jak powinna wyglądać dieta dzieci i młodzieży w wieku szkolnym? Które ze składników odżywczych mogą wspomagać funkcje poznawcze i pomóc uzyskać
Słodkie, słone, tłuste, barwione... taki wniosek płynie z badania Fundacji Banku Ochrony Środowiska RODZICE O ODŻYWIANIU DZIECI, które pokazuje co nasze dzieci jedzą na co dzień w szkołach. Jak wynika z analizy TNS Polska drugie śniadania naszych