Po tym jak od kilku lat prasa donosiła o korzystnym wpływie czekolady i czerwonego wina na serce, okazuje się, że... naukowcy twierdzą, że tak naprawdę nie ma na to jednoznacznych dowodów!
Francuzi dużo rzadziej cierpią na wszelkie schorzenia związane z układem krążenia. Wyjaśnienie jest zadziwiająco proste: południowcy piją do posiłku, odrobine czerwonego wytrawnego wina.
Już od dawna pojawiały się doniesienia o tym, że odpowiednia dieta może działać prewencyjnie na raka, a także wspomagać jego leczenie. Ważne jest zbilansowane, zrównoważone żywienie, bogate w warzywa, owoce i nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT) o d
Chorzy na raka, którzy poddawani są naświetlaniom powinni pić czerwone wino. Trunek może łagodzić poparzenia skóry na które narażeni są pacjenci podczas leczenia
Historia wina liczy sobie tyle lat, ile historia ludzkości. Badania archeologiczne dowodzą, że już człowiek prehistoryczny wiedział, jak wywarzać szlachetny trunek