Białko jest jednym ze składników diety, wokół którego krąży chyba najwięcej mitów. Kojarzone jest głównie z mięśniami, odżywkami dla sportowców, a po okresie wielkiej popularności diety białkowej, zaczęło być post
Jest warzywem uniwersalnym, które można spożywać na wiele rozmaitych sposobów. I jak się okazuje, wcale nie jest to „głowa pusta”, bowiem kapusta jest bardzo zdrowa i smaczna
Tylko najstarsza cywilizacja na kuli ziemskiej mogła w swojej mądrości wynaleźć coś tak nieskończenie delikatnego jak porcelana i... lody. Tych przyjemności zażywano w Państwie Środka już 5 tysięcy lat temu!
Czerwiec to wymarzony miesiąc na eksperymenty w kuchni - szczególnie zachęcamy do sięgnięcia po owoce
Składniki: pół szklanki żurawiny, szklanka jogurtu, łyżka zmielonego siemienia lnianego, łyżeczka miodu, 1/4 łyżeczki cynamonu, mięta lub melisa
Po awokado warto sięgnąć nie tylko z powodu jego zdrowotnych właściwości, ale także ze względu na smak. Oto kilka przepisów, które wydobędą cały aromat awokado.