Cukier to forma węglowodanów wytwarzanych przez rośliny. Jednak jego nadmierne spożycie jest niekorzystne dla naszego zdrowia. Cukier tuczy, kradnie z organizmu ważną witaminę B1, ponadto odpowiedzialny jest za cukrzyce, arteriosklerozę, osłabienie
Jest naturalny, bezpieczny, mniej kaloryczny od cukru i na dodatek korzystny dla zdrowia. Aż trudno uwierzyć, że słodycz może iść w parze z tyloma zaletami
Zanim ulegniesz modzie na eliminowanie cukru z diety, dowiedz się, jakie są jego właściwości i czy naprawdę warto rozstawać się z nim na dłużej
Arbuzy rewelacyjnie smakują zwłaszcza w letnie dni, są również zdrową propozycją przekąski zastępującej słodycze chipsów. Występuje w wielu odmianach arbuzów: czerwone, żółte, mini z pestkami i bez. Walory smakowe a przede wszy
Jest naturalny, bezpieczny, mniej kaloryczny od cukru i na dodatek korzystny dla zdrowia. Aż trudno uwierzyć, że słodycz może iść w parze z tyloma zaletami
Guma do żucia jest specyficznym i nietypowym produktem spożywczym, o szczególnej funkcjonalności dla organizmu człowieka. Podkreśla się swoiste oddziaływanie procesu jej żucia, zmniejszającego napięcie nerwowe oraz poprawiającego higienę jamy ustne
Nadmierne spożycie cukru jest zjawiskiem niekorzystnym dla naszego zdrowia. Cukier tuczy, kradnie z organizmu ważną witaminę B1, ponadto odpowiedzialny jest za cukrzyce, arteriosklerozę, osłabienie odporności organizmu oraz próchnice