Dieta makrobiotyczna jest bardzo zaawansowana wiekiem. Istnieje bowiem dłużej niż Beatlesi. Przetrwała z sukcesem czas panowania diet makaronowych, kapuścianych, niskowęglowodanowych i niskotłuszczowych
„...z boćwiny usiekanej, zaprawny śmietaną, szyjki w nim od raków, cielęcina, kapłon lub indyk w drobne pokrajane zraziki, ogórki surowe obrane i pocięte na kostkę, jaja gotowane na twardo, wszystko na zimno, później i szpara
Zadaniem tej diety jest to, by posiłki w niej serwowane były łatwo przyswajalne przez organizm człowieka
Nowalijki to pierwsze wiosenne warzywa. Co prawda świeże ogórki, pomidory, rzodkiewkę czy sałatę mamy przez cały rok, ale na wiosnę smakują one najlepiej. Ale czy na pewno są takie zdrowe?
Przez Homera zwana "złotym płynem", przez starożytnych atletów używana do namaszczania ciała, posiadała właściwości nie tylko lecznicze, ale i magiczne
Dieta makrobiotyczna jest bardzo zaawansowana wiekiem. Istnieje bowiem dłużej niż Beatlesi. Przetrwała z sukcesem czas panowania diet makaronowych, kapuścianych, niskowęglowodanowych i niskotłuszczowych.
Dieta makrobiotyczna jest bardzo zaawansowana wiekiem. Istnieje bowiem dłużej niż Beatlesi. Przetrwała z sukcesem czas panowania diet makaronowych, kapuścianych, niskowęglowodanowych i niskotłuszczowych.
Dieta makrobiotyczna jest bardzo zaawansowana wiekiem. Istnieje bowiem dłużej niż Beatlesi. Przetrwała z sukcesem czas panowania diet makaronowych, kapuścianych, niskowęglowodanowych i niskotłuszczowych
Z braku czasu stołujemy się w barach szybkiej obsługi, sięgamy po fast food, jemy w pośpiechu. Do coraz większej liczby produktów spożywczych dodawane są barwniki, substancje zapachowe, konserwanty i inne chemiczne środki, których zadaniem j
Człowiek jest siedliskiem około 2 kg bakterii. Różne ich szczepy zasiedlają praktycznie każdą, zewnętrzną i wewnętrzną, część naszego organizmu. Niektóre mogą powodować groźne choroby, ale w większości są to dobre bakterie, niezbędne nam do
Przyjście na świat dziecka to niepowtarzalne przeżycie dla obojga rodziców... podobnie jak pierwsza kąpiel malucha
Chłodnik przywędrował do Polski z Litwy - wzmianki o o tej potrawie znajdziemy nawet w staropolskiej literaturze.