24 grudnia, zgodnie z tradycją, zasiądziemy rodzinnie przy wigilijnym stole, aby skosztować dwunastu pieczołowicie przygotowanych potraw
Prawidłowo zbilansowana dieta powinna dostarczać organizmowi niezbędne ilości witamin, substancji odżywczych, mikro- i makroelementów. Znaczną jej część powinny stanowić warzywa i owoce oraz ich przetwory, w tym soki. Nie należy też zapominać o pro
Noni, właściwie Morinda Citrifolia jest wiecznie zielonym krzewem rosnącym na Polinezji Francuskiej. Już bardzo dawne podróże Jamesa Cooka są dowodem na długoletnie użycie tej rośliny na Tahiti. Ma ona tam szczególnie szerokie zastosowa
Światowa Organizacja Zdrowia mówi o epidemii: na świecie co roku z powodów powiązanych z otyłością i nadwagą umiera ponad 2,5 miliona ludzi! Problem dotyka głównie kraje wysoko rozwinięte, ale coraz częściej pojawia się takż
4 filety z łososia cukinia pokrojona w zapałki 2 marchewki pokrojone w zapałki 3 łyżki masła sól, pieprz Pesto: 100 g liści świeżej bazylii 2 ząbki czosnku 6 łyżek tartego parmezanu 1/4 szklanki orzeszków piniowych 1/2 szklanki oliwy z ol