Lato to dla wielu osób ulubiona pora roku. Warto pamiętać, że podczas upałów powinniśmy zmienić nie tylko garderobę, ale także zmodyfikować nasze menu. Dobrze skomponowany harmonogram naszych posiłków jest kluczem do promiennego wyglą
Okres jesienno-zimowy to czas kiedy nasz organizm musi przystosować się do ciągłej walki z różnymi wirusami. Możesz mu w tym pomóc, uzupełniają witaminy
Chcesz schudnąć, ale nie wiesz jak ograniczyć ilość spożywanych kalorii? Odpowiedź jest prosta... Gram po gramie ogranicz tłuszcz
Składniki: 100 gram rukoli, pestki dyni, ząbek czosnku, ½ szklanki oliwy z oliwek, ½ szklanki startego parmezanu , sól, pieprz, Międzybrodzki Makaron – rurki pene
Co kraj to obyczaj – również jeśli chodzi o profilaktykę chorób układu krążenia – Japończycy piją zieloną herbatę, Francuzi postawili na czerwone wino, a Polacy na siłę aronii
Jest smaczne, zdrowe i niewiele kosztuje. Niestety nie każdemu służy. Wzmacnia układ nerwowy i kostny, chroni przed rakiem, reguluje trawienie a nawet dodaje urody.
Lato sprzyja dbaniu o sylwetkę i sposób odżywiania. Dlatego też warto przygotować swój organizm do letnich upałów i już teraz oczyścić go. Polecamy cytrusową dietę oczyszczającą
Przygotowanie śniadania wcale nie musi zajmować dużo czasu, zresztą warto wstać trochę wcześniej, by je zjeść
Dorosły człowiek powinien spożywać w ciągu dnia około pół kilograma warzyw. To sporo, ale nie muszą to być wyłącznie sałatki i surówki. W ramach zalecanej porcji liczą się warzywa jadane w każdej postaci