Sałatka może być wykwintną przystawką, którą podamy na przyjęciu, jak i szybkim posiłkiem, który zjemy w pracy. Jak przyrządzać sałatki, by były smaczne i zdrowe?
Doktor Jan Kwaśniewski opracował założenia optymalnego żywienia ponad 20 lat temu. Swoje założenia oparł na regułach biochemii i fizjologii. To dieta wysokotłuszczowa i niskowęglowodanowa, w której spożycie białka jest bardzo niskie
Osoby dbające o swoją kondycję fizyczną nie powinny zapominać o odżywianiu odpowiednim dla ich stylu życia
Jako warzywo ma wciąż niewielu amatorów, a szkoda. – Cykoria posiada nie tylko wartości odżywcze, ale i zdrowotne. Jest krucha, smaczna... warto spróbować
Kobiety, które w czasie ciąży spożywają produkty zawierające dużo tłuszczu mogą narazić swoje potomstwo na większe ryzyko wad wrodzonych - informuje pismo "Human Molecular Genetics".
- jedna, średniej wielkości cukinia - cebula cukrowa - włoszczyzna - 2 udka kurczaka (albo dwie kostki rosołowe z kurczaka bądź warzywne) - 3 ząbki czosnku - pieprz, sól - 5 łyżek jogurtu naturalnego - łyżeczka kolendry np. Appetita - szczypta maje
Prawie 60% Polaków w żaden sposób nie dba o swoją sylwetkę w miejscu pracy – wynika tak z badania przeprowadzonego na zlecenie organizatorów programu „Chitinin Extra. Lżej w pracy