Polecana osobom, które lubią mleko, kakao, miód i bulion z warzyw, gdyż są to podstawowe składniki diety
Większość, bo ok. 75% ( u niemowląt ok. 90% ) naszego ciała to woda. Woda krąży w organizmie, donosząc do każdej komórki składniki odżywcze, energię, tlen; bierze udział we wszystkich reakcjach biochemicznych.
Już od dawna pojawiały się doniesienia o tym, że odpowiednia dieta może działać prewencyjnie na raka, a także wspomagać jego leczenie. Ważne jest zbilansowane, zrównoważone żywienie, bogate w warzywa, owoce i nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT) o d
Dieta o niskim indeksie glikemicznym (IG) opiera się na odpowiednim doborze produktów tak, by zmiany poziomu glukozy we krwi były jak najmniejsze.
Ponad 60% Polaków reprezentujących różne grupy zawodowe uważa, że osoba otyła jest leniwa i tylko ok. 15% ankietowanych charakteryzuje osobę z nadwagą jako kompetentną. Najbardziej radykalna w ocenianiu pracowników z otyłą sylwetką je
Kobiety zrobią wszystko, aby się odchudzić, zrzucić zbędne kilogramy. Kobiety kupują setki specyfików, które mają rzekomo pomóc im zrzucić zbędne kilogramy. Jednak nie zawsze skutecznie...
Doktor Jan Kwaśniewski opracował założenia optymalnego żywienia ponad 20 lat temu. Swoje założenia oparł na regułach biochemii i fizjologii. To dieta wysokotłuszczowa i niskowęglowodanowa, w której spożycie białka jest bardzo niskie