Ser żółty to doskonały dodatek do kanapek i sałatek. Można go jeść na zimno i na ciepło. Okazuje się, że jest także zdrowy
"Powiedz jaką masz grupę krwi, a powiem ci co jeść". Brzmi interesująco? – Z pewnością tak. Tylko czy faktycznie grupa krwi decyduje o tym, jakie pokarmy służą, a jakie szkodzą?
Ważnym elementem portugalskiej sztuki kulinarnej są zupy, a wśród nich tzw. zielona zupa (caldo verde), której barwa jest wynikiem zastosowania dużej ilości drobno pokrojonej kapusty galicyjskiej (couve galega), a także ziemniaków, ce
Bakłażan jest niezbędnym składnikiem wielu dań kuchni śródziemnomorskiej. Jego miąższ wykorzystywany jest także do przyrządzenia potraw typowych dla kuchni arabskiej. O jego wyjątkowości decyduje oryginalny kształt, kolor, ale nie tylko...
Ludzie zaczynają zajmować się kulturystyką z wielu różnych powodów. Ten najbardziej widoczny to - żeby wyglądać lepiej.