Przeciętny Amerykanin zjada 3000 miligramów soli dziennie - co jest znacznie powyżej limitu i wpływa na zwiększenie ryzyka wysokiego ciśnienia krwi, udaru mózgu, choroby nerek i wielu innych problemów zdrowotnych
Tylko najstarsza cywilizacja na kuli ziemskiej mogła w swojej mądrości wynaleźć coś tak nieskończenie delikatnego jak porcelana i... lody
Choć zupełnie niepodobny jest botanicznym kuzynem cebuli. Podobnie jak ona posiada intensywny smak i aromat. Wśród Polaków jest tyleż samo smakoszy tego warzywa, co jego zagorzałych przeciwników
Sekret wody kokosowej kryje się głównie w profilu elektrolitów, które sprawiają, że bardzo szybko nawadnia i zaspokaja czy uzupełnia poziom minerałów w organizmie. Dzięki temu znacząco poprawia funkcje metaboliczne, a co za tym
Porównując jadłospis Polaków z jadłospisem przeciętnego obywatela Unii zjadamy stosunkowo mało mięsa. Obywatel Unii zjada 44 kilogramy wieprzowiny i 19 kilogramów wołowiny w ciągu roku
Coraz więcej jest dowodów na to, że ten sam skład diety, zrozumiany przez proporcje pomiędzy podstawowymi składnikami energetycznymi – białkami, tłuszczami i węglowodanami, może różnie wpływać na różne osoby
Jak schudnąć w zgodzie z własnym organizmem? Jak zredukować tkankę tłuszczową i wzmocnić mięśnie? Jaki wpływ na naszą dietę mają hormony?
Dzięki odpowiedniej diecie i ćwiczeniom Halle Berry ma świetną figurę nawet teraz, kiedy jest w ciąży
Lato tuż, tuż. Czy nie jest za późno by popracować nas swoją sylwetką, by bez wstydu pokazać się na plaży?