Bariatra alarmuje: „Brakuje świadomości, że otyłość jest podstępną i przewlekłą chorobą, która skraca życie”
Kilka lat temu pewien miesięcznik (Świat konsumenta) poruszył temat szkodliwej dla ludzkiego organizmu ochratoksyny, zlecając niezależnemu laboratorium w Niemczech przetestowanie ośmiu marek polskich kaw rozpuszczalnych. Wyniki tego testu (pod kątem wystę
Wielkimi krokami zbliża się najbardziej szalona noc w roku. Zastanawiasz się co zrobić, by w kreacji wyglądać szczupło i seksownie?
W 2011 r. statystyczny Polak spożył średnio niewiele ponad 39 kg owoców i ich przetworów. To niemal 10 kg mniej niż 10 lat temu! Kampania „Pora na pomidora, czyli jak tu nie kochać polskich warzyw i owoców” ma przekonać
Zieleń kojarzy się z wiosną. Wiosną staramy się również zmienić nasze menu, aby było lekkie i zdrowsze. Dietę zieloną mogą stosować zarówno dzieci, jak i seniorzy, nie ma żadnych przeciwwskazań do jej stosowania
Coraz więcej jest dowodów na to, że ten sam skład diety, zrozumiany przez proporcje pomiędzy podstawowymi składnikami energetycznymi – białkami, tłuszczami i węglowodanami, może różnie wpływać na różne osoby
Jak schudnąć w zgodzie z własnym organizmem? Jak zredukować tkankę tłuszczową i wzmocnić mięśnie? Jaki wpływ na naszą dietę mają hormony?