Naukowcy wykorzystali badania obrazowe, aby poraz pierwszy pokazać w jaki sposób fruktoza – tak często obecna w pożywieniu, wpływa na mózg wzmacniając nasze skłonności do objadania się
Otyli kierowcy (a szczególnie otyłe kobiety za kierownicą) są bardziej narażeni na śmierć w wypadkach samochodowych niż inni zmotoryzowani – ostrzegają naukowcy
Świąteczny czas to dla niektórych idealny pretekst do odstępstw od zdrowej diety. Zwłaszcza, że bożonarodzeniowe menu jest odzwierciedleniem tradycyjnej polskiej kuchni, która obfituje w tłuszcze. W tym wyjątkowym okresie nie musimy je
Celiakia to trwająca całe życie immunologiczna choroba o podłożu genetycznym, charakteryzująca się nietolerancją glutenu, białka zapasowego zawartego w zbożach. Co jeść, by być zdrowym?
Sałata polecana jest we wszelkiego rodzaju dietach odchudzających, dlatego wielu z nas kojarzy się ona z reżimem dietetycznym. Warto ją jeść, nie tylko dlatego, że jest nietucząca
Żeby schudnąć, wcale nie należy sięgać po niesprawdzone diety-cud, które gwarantują jakoby szybkie i łatwe pozbycie się zbędnych kilogramów. Rezultatem ich stosowania jest najczęściej „wypłukanie” z organizmu ważnych dla jego fun
Ludzie zaczynają zajmować się kulturystyką z wielu różnych powodów. Ten najbardziej widoczny to - żeby wyglądać lepiej.