Wiele diet opiera się na niskokalorycznym komponowaniu składników pokarmowych. Dla organizmu to sygnał, że trzeba zwolnić metabolizm, aby oszczędzić tłuszcz zapasowy
Coraz więcej jest dowodów na to, że ten sam skład diety, zrozumiany przez proporcje pomiędzy podstawowymi składnikami energetycznymi – białkami, tłuszczami i węglowodanami, może różnie wpływać na różne osoby.
Spalanie tkanki tłuszczowej związane jest z wielkością dobowego wydatku energetycznego. Sprawdź jak przekuć teorię w praktykę
Pasztet sojowy, zupa z soczewicy, humus – to dania typowe dla kuchni wegetariańskiej. Potrawy z nasion strączkowych dostarczają wielu cennych składników. Warto je jadać, nawet jeśli nie jesteśmy jaroszami
Zespołowi prof. Waldemara Rymowicza z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu udało się otrzymać mutanty drożdży o unikalnych właściwościach technologicznych
Catherine Zeta-Jones lubi zajadać się łososiem i frytkami, a ćwiczenia pozwalają jej bez wyrzutów sumienia cieszyć się jedzeniem
Aktywność zdecydowanie wpływa na samopoczucie. Osoby wysportowane z reguły są bardziej otwarte, świadome swojej wartości, uśmiechnięte i pełne wigoru – o tym, czym może stać się dla nas sport, o metodzie małych, ale skutecznych kroków oraz o