Ser żółty to doskonały dodatek do kanapek i sałatek. Można go jeść na zimno i na ciepło. Okazuje się, że jest także zdrowy
Sałatka może być wykwintną przystawką, którą podamy na przyjęciu, jak i szybkim posiłkiem, który zjemy w pracy. Jak przyrządzać sałatki, by były smaczne i zdrowe?
"Powiedz jaką masz grupę krwi, a powiem ci co jeść". Brzmi interesująco? – Z pewnością tak. Tylko czy faktycznie grupa krwi decyduje o tym, jakie pokarmy służą, a jakie szkodzą?
Ważnym elementem portugalskiej sztuki kulinarnej są zupy, a wśród nich tzw. zielona zupa (caldo verde), której barwa jest wynikiem zastosowania dużej ilości drobno pokrojonej kapusty galicyjskiej (couve galega), a także ziemniaków, ce
Ludzie zaczynają zajmować się kulturystyką z wielu różnych powodów. Ten najbardziej widoczny to - żeby wyglądać lepiej.
Coraz więcej jest dowodów na to, że ten sam skład diety, zrozumiany przez proporcje pomiędzy podstawowymi składnikami energetycznymi – białkami, tłuszczami i węglowodanami, może różnie wpływać na różne osoby