Otyłość z jaką mamy obecnie do czynienia jest problemem nie tylko fizjologicznym, ale efektem splotu wielu czynników społecznych i psychologicznych. By stawić czoło epidemii otyłości trzeba zatem wielowymiarowego podejścia. A tymczasem powszechnie
Ponad jedna czwarta Polaków cierpi na otyłość. Polacy znaleźli się w pierwszej piątce najbardziej otyłych narodów w Europie. W ciągu ostatnich dwóch lat odsetek osób otyłych w kraju powiększył się o 2,1 pkt. proc
Polacy są coraz grubsi: z ostatnich statystyk wynika, że 60% Polaków ma nadwagę, a 27% choruje na otyłość. Na wiele sposobów próbujemy radzić sobie z tym problemem. Jak wskazują wyniki badania „Polacy na diecie” zrealizowa
Spalacze tłuszczu to bardzo specyficzna kategoria suplementów która w ostatnich latach zyskuje rosnącą popularność.
Jarząb pospolity zwany również jarzębiną kojarzymy głównie z ozdobnym drzewem o pięknych, czerwonych owocach. Nie każdy z nas wie, że owoce te oprócz walorów dekoracyjnych, mają również zastosowanie w kuchni i lecznictwi
Pasztet sojowy, zupa z soczewicy, humus – to dania typowe dla kuchni wegetariańskiej. Potrawy z nasion strączkowych dostarczają wielu cennych składników. Warto je jadać, nawet jeśli nie jesteśmy jaroszami
Nawyk jedzenia w środku nocy może negatywnie odbić się na stanie naszego uzębienia niezależnie od rodzaju przekąski - ostrzegają duńscy naukowcy, których badania publikuje pismo "Eating Behaviours"
Ludzie zaczynają zajmować się kulturystyką z wielu różnych powodów. Ten najbardziej widoczny to - żeby wyglądać lepiej.