Każdy żywy organizm ma określone potrzeby energetyczne, których zaspokojenie jest podstawą życia. Energię niezbędną do przebiegu procesów życiowych uzyskuje się na drodze procesów energetycznych.
Składniki: pół szklanki żurawiny, szklanka jogurtu, łyżka zmielonego siemienia lnianego, łyżeczka miodu, 1/4 łyżeczki cynamonu, mięta lub melisa
W ciągu roku spożywamy średnio około dwóch kilogramów różnych dodatków ukrytych w żywności. Warto więc wiedzieć, które z nich mogą nam szkodzić.
Warzywa i owoce wstępują w przeróżnych kolorach. Barwę nadają im naturalne barwniki, takie jak karotenoidy, chlorofil czy antocyjanozydy. Substancje te wykazują również silne działanie biologiczne. Po kolorze możemy wstępnie powiedzieć, jak
Owoce leśne kuszą nas nie tylko swoim smakiem, zapachem, aromatem i wyglądem ale również walorami dietetycznymi.
Ludzie zaczynają zajmować się kulturystyką z wielu różnych powodów. Ten najbardziej widoczny to - żeby wyglądać lepiej.