Zrzuciłaś zimowe ubranie i okazało się, że przybyło ci tu i ówdzie. Postanawiasz się trochę odchudzić. I słusznie, bo nadwaga zwiększa ryzyko takich przypadłości jak nadciśnienie, rak, zawał serca, wylew i wiele innych. Ale odchudzaj się z głową!
Wzmożony wysiłek fizyczny i odpowiednio zbilansowana dieta, bogata w niezbędne witaminy i minerały, to podstawa na drodze do perfekcyjnej figury i dobrego samopoczucia
Wbrew przekonaniu, że stopniowe odchudzanie przynosi najlepsze rezultaty, naukowcy z Florydy dowodzą, że szybka utrata wagi w początkowym etapie leczenia otyłości prowadzi do pozbycia się większej liczby kilogramów na dłużej - podaje "Internat
Podczas odchudzanie powinnyśmy patrzeć nie tylko na wagę i ilość spożywanych kalorii, ale także na przyjmowane witaminy. Jest to bardzo ważne, aby podczas odchudzania nie stracić z kilogramami również zdrowia
Każdy chce dobrze wyglądać, więc robi wszystko by być bliżej współczesnego ideału piękna. Wielu z nas miało już jakieś przygody z dietami. Jednak często po odchudzaniu robimy rzeczy, których powinniśmy unikać. Jakich błędów zatem nie
O naszej przyszłej wadze decyduje rozwój mózgu jeszcze na etapie życia płodowego - przekonują naukowcy z USA na łamach pisma "Proceedings of the National Academy of Sciences"
Otyłość to choroba cywilizacyjna. Obecnie cierpi na nią 20% ludzi, a chorych wciąż przybywa. Warto pamiętać, że choroba ta niesie ze sobą duże ryzyko powstania dodatkowych niebezpiecznych schorzeń
Wśród wielu postanowień noworocznych często powtarza się: „Schudnę”. Jednak dotrzymanie tych założeń wcale nie jest proste. Pomóc w zrzucaniu zbędnych kilogramów ma szwedzki wynalazek - urządzenie, które śledzi, jak
Kto z nas nie lubi jajecznicy przyrządzonej na maśle? Czas jednak zaprzestać smażenia na tym tłuszczu, gdyż podczas poddawania masła wysokiej temperaturze powstaje rakotwórcza substancja – akroleina
Pozwala przy trybie życia jaki prowadzą zabiegane studentki na łatwe zrzucenie ok. 1 kg w ciągu 2 tygodni, dostarczając niezbędnego w życiu magnezu i wapnia oraz witamin.
Co jeść na kolację, aby nie zjeść za dużo kalorii, które zamienią się w tkankę tłuszczową? Oto kilka porad
Potrzebne składniki: 2 cytryny 1 opakowanie niskotłuszczowego jogurtu (150 g) jeden centymetr startego imbiru filet z halibuta (150 g) szklanka salsy pomidorowej (250 g) kromka chleba żytniego pełnoziarnistego (40 g) 1 łyżeczka szczypiorku
Długie spacery, codzienny jogging, głodówki i skomplikowane diety – jest wiele sposobów na osiągnięcie upragnionej sylwetki. Tymczasem wystarczy jeść rozsądnie i kontrolować zawartość cholesterolu i węglowodanów w spożywan
Coraz więcej jest dowodów na to, że ten sam skład diety, zrozumiany przez proporcje pomiędzy podstawowymi składnikami energetycznymi – białkami, tłuszczami i węglowodanami, może różnie wpływać na różne osoby
Jak schudnąć w zgodzie z własnym organizmem? Jak zredukować tkankę tłuszczową i wzmocnić mięśnie? Jaki wpływ na naszą dietę mają hormony?
Dzięki odpowiedniej diecie i ćwiczeniom Halle Berry ma świetną figurę nawet teraz, kiedy jest w ciąży