Każdy chce dobrze wyglądać, więc robi wszystko by być bliżej współczesnego ideału piękna. Wielu z nas miało już jakieś przygody z dietami. Jednak często po odchudzaniu robimy rzeczy, których powinniśmy unikać. Jakich błędów zatem nie
O naszej przyszłej wadze decyduje rozwój mózgu jeszcze na etapie życia płodowego - przekonują naukowcy z USA na łamach pisma "Proceedings of the National Academy of Sciences"
Otyłość to choroba cywilizacyjna. Obecnie cierpi na nią 20% ludzi, a chorych wciąż przybywa. Warto pamiętać, że choroba ta niesie ze sobą duże ryzyko powstania dodatkowych niebezpiecznych schorzeń
Wśród wielu postanowień noworocznych często powtarza się: „Schudnę”. Jednak dotrzymanie tych założeń wcale nie jest proste. Pomóc w zrzucaniu zbędnych kilogramów ma szwedzki wynalazek - urządzenie, które śledzi, jak
Dieta bogata w zielone warzywa liściaste, jak szpinak i kapusta, wyraźnie zmniejsza ryzyko zachorowania na cukrzycę typu 2 - wynika z analizy brytyjskich naukowców. Pracę na ten temat zamieszcza internetowe wydanie pisma "British Medical Journ
Jesień to czas, w którym często dopada nas przygnębienie i apatia. Aby temu zapobiec proponujemy dietę poprawiającą nastrój
Kukurydza jest warzywem wszechstronnym i znajduje zastosowanie w różnych gałęziach przemysłu. Jest smaczna, pożywna, spełnia się doskonale również jako roślina ozdobna czy źródło biomasy
Ludzie zaczynają zajmować się kulturystyką z wielu różnych powodów. Ten najbardziej widoczny to - żeby wyglądać lepiej.