Co chwila tworzone są nowe diety: krótko bądź długotrwałe. Czy każda dieta jednak jest tak cudowna? Która skutkuje? Która nie wyniszcza organizmu?
Nawet nie zdajemy sobie sprawy, jak wiele błędów żywieniowych popełniamy, a tym samym niszczymy nie tylko sowją ładną sylwetkę, ale również swoje zdrowie
Nadwaga i otyłość zyskały już miano epidemii i stanowią jedno z największych zagrożeń zdrowotnych naszych czasów. Sprawa otyłości w Polsce jest już na tyle poważna, że została potraktowana priorytetowo w projekcie Narodowego Programu Zdrowia na lat
Czy macie koleżankę, która nigdy się nie odchudzała? Wyjątek stanowią te z nas, które nie muszą dbać o to, co i w jakiej ilości jedzą. Kobiety są specjalistkami od wartości kalorycznych potraw
Kiedy słońce świeci, a temperatura powietrza rośnie, grzechem jest siedzieć w domu. Instynktownie czujemy potrzebę przebywania na świeżym powietrzu. Pretekstem jest zarówno wypoczynek czynny, czyli wszelkiego rodzaju sporty uprawiane poza czterema
500 g filetów z pstrąga 50 g płatków migdałów 2 jaja 2 łyżki oliwy Przyprawy Kamis: 2 łyżeczki Majeranku Pieprz biały mielony Sól morska w młynku
Chleb jada się na całym świecie. Zanim na dobre zadomowił się na naszych stołach, długo konkurował z kluskami oraz tzw. bryją. Bryja była jednolitą papką, gotowaną z rozgniecionego zboża, wody i mleka.
Aktywność zdecydowanie wpływa na samopoczucie. Osoby wysportowane z reguły są bardziej otwarte, świadome swojej wartości, uśmiechnięte i pełne wigoru – o tym, czym może stać się dla nas sport, o metodzie małych, ale skutecznych kroków oraz o
Ludzie zaczynają zajmować się kulturystyką z wielu różnych powodów. Ten najbardziej widoczny to - żeby wyglądać lepiej.