Nadwaga i otyłość zyskały już miano epidemii i stanowią jedno z największych zagrożeń zdrowotnych naszych czasów. Sprawa otyłości w Polsce jest już na tyle poważna, że została potraktowana priorytetowo w projekcie Narodowego Programu Zdrowia na lat
Jest warzywem pospolitym, ale trochę zapomnianych. Nie każdy zna jej smak, nie każdy wie jak się ją jada i przyrządza. Jakie argumenty przemawiają za tym, by się do niej przekonać?
Opisane w piśmie "Nutrition & Metabolism" badanie potwierdza, że cztery tygodnie folgowania sobie, gdy organizm przyjmuje większe dawki energii a mniej spala, może odbijać się na naszej wadze jeszcze dwa lata później
Zboże to wzbudziło zainteresowanie europejskich specjalistów od żywienia, nazywających amarantus zbożem XXI wieku
Kapusta nie jedno ma imię. Może być biała, czerwona, pekińska, włoska. Zamknięta w malutki główkach to kapusta brukselska
Coraz więcej jest dowodów na to, że ten sam skład diety, zrozumiany przez proporcje pomiędzy podstawowymi składnikami energetycznymi – białkami, tłuszczami i węglowodanami, może różnie wpływać na różne osoby
Jak schudnąć w zgodzie z własnym organizmem? Jak zredukować tkankę tłuszczową i wzmocnić mięśnie? Jaki wpływ na naszą dietę mają hormony?
Dzięki odpowiedniej diecie i ćwiczeniom Halle Berry ma świetną figurę nawet teraz, kiedy jest w ciąży