Jedną z konsekwencji wadliwego żywienia jest otyłość. Nie trzeba chyba nikogo przekonywać, że otyłość niesie ze sobą ryzyko wielu chorób.
Przybyło ci ostatnio kilka centymetrów w pasie i nie wiesz dlaczego? A może ćwiczysz regularnie, a mimo to, ilość nagromadzonych kilogramów nie maleje? Jeśli tak, czeka cię dokładna analiza nawyków żywieniowych...
Mamy wspaniałą wiadomość dla łakomczuchów. Istnieją takie produkty, które zachwycają niezwykłym smakiem i dodatkowo ich spożywanie sprawia, że zaczynamy tracić na wadze.
W polskiej kuchni stosowany od wieków. Babcie leczyły nim przeziębienia, konserwowały żywność. Pięknie się prezentuje zapleciony w warkocze.
Warzywa dyniowate są cennym źródłem karotenu, witaminy C, kwasu foliowego, a także błonnika i składników mineralnych.
4 piersi z kurczaka 4 avocado 3 pomidory 100 g ziaren kukurydzy 1 cebula Świeża kolendra 2 papryki 4 łyżki oleju Przyprawy KAMIS: 3-4 łyżki Przyprawy kuchni meksykańskiej 2 łyżeczki Papryki słodkiej ½ łyżeczki Chilli Sól morska w młynku
Każdy zna uczucie głodu. Przejawia się ono ssaniem i burczeniem w żołądku. Aby lepiej poznać głód warto przyjrzeć się z bliska złożonym mechanizmom biochemicznym, które go regulują
Ludzkość od wieków poszukuje cudownego środka, który pozwoliłby zatrzymać naszą sprawność i młody wygląd jak najdłużej
Coraz więcej jest dowodów na to, że ten sam skład diety, zrozumiany przez proporcje pomiędzy podstawowymi składnikami energetycznymi – białkami, tłuszczami i węglowodanami, może różnie wpływać na różne osoby
Jak schudnąć w zgodzie z własnym organizmem? Jak zredukować tkankę tłuszczową i wzmocnić mięśnie? Jaki wpływ na naszą dietę mają hormony?
Dzięki odpowiedniej diecie i ćwiczeniom Halle Berry ma świetną figurę nawet teraz, kiedy jest w ciąży